Üniversitemizi uluslararası alanda tanıtmak ve böylece Yükseköğretim Kurumu'nun uluslararasılaşma vizyonuna katkı sağlamak, akademik yöneticiler, sektör temsilcileri ve üst düzey eğitim bürokratları ile bir araya gelerek yeni işbirliği olanaklarının geliştirilmesi konularında görüşmelerde bulunmak amacıyla Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından 18-19 Mayıs 2019 tarihlerinde Taşkent/ÖZBEKİSTAN'da düzenlenen "KÜNİB 2019 Eğitim Fuarı"na katıldık. Üniversitemizi eğitim-öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya GÜROY, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Ömer KARA ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Dilshod DADABOEV temsil ettiler.
Fuara Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve KKTC'den 24 Üniversitenin Rektörleri, mütevelli heyet başkanları, Rektör yardımcıları ve Üniversite temsilcilerinin iştirak ettiği Eğitim Fuarına Özbekistan'daki kardeşlerimizin yoğun ilgi göstermesinden memnuniyet duyduk. Türkiye'deki yükseköğretim programlarına ilgi duyan birçok Özbek öğrencinin fuara katılım sağlaması bizleri çok memnun etti.
Fuar açılış konuşmasını yapan KUNİB başkanı Prof.Dr. Ramazan KORKMAZ "Coğrafya kaderimizdir. Medeniyet köklerimizin bulunduğu bu kutsal topraklar bizim kaderimizi içinde barındırmaktadır. Hızla gelişen ve değişen dünyayı değiştirenler onu seyredenler değil, ona dokunanlardır. Bizler kaderimiz olan bu coğrafyada kardeşlerimizle Türkiye'deki yüksek eğitim deneyimlerimizi paylaşmaya ve değişen dünyaya birlikte dokunmaya geldik." dedi.
Yoğun bir öğrenci katılımının olduğu fuarda açılış konuşması yapan T.C. Özbekistan Büyükelçimiz M. Süreyya ER "Asya'nın büyüyen gücü Özbekistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin üniversiteler düzeyinde de gelişmesi, bölgenin barış ve huzuruna büyük katkı sağlayacaktır. Özbek-Türk kardeşliğinin geleceği eğitim alanındaki ilişkilerle inşa edilecektir. Türkiye, Özbekistan'da ilk defa yoğun bir katılımlı üniversite fuarı düzenliyor. Özbekistan'daki Türkiye'ye ve fuara katılan üniversitelere duyulan ilgi ve yoğun katılım, bizleri çok ümitlendirdi. İnşallah yakın bir gelecekte Türkiye üniversiteleri de Özbekistan'da bölümler açarak Türk-Özbek kardeşliğinin gelişmesi için katkı sağlayacaklardır" dedi.
Ayrıca Taşkent ve Semerkand'da bulunan Bazı Üniversiteleri ve Eğitim Kurumlarını ziyaret edip karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Anlaşmalar yapma hususunda gerekli ön adımlarımızı gerçekleştirdik. İkili Anlaşmalar, Mevlana Anlaşmaları ve Çift Diploma alma konularında birçok kurumla hemfikir olundu.
Yeryüzünde ilk buluşların, ilk icatların, ilk uygulamaların, ilk aydınlanmanın, inancın, üretimin tüm değerlerinin tohumlandığı Kadim medeniyetimizin ata topraklarında, 1000 yıllık gurur öyküsünün yaşam alanlarında Ülkemizi ve Üniversitemizi temsil etmekten gurur duyduk. Çok çalışmanın, birlik olmanın, bir olmanın, çok üretmenin, en iyisini üretmenin ve güçlü olmamız gerekliliğinin farkındayız.