Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Erasmus İrtibat Kurma Semineri 19-21 Kasım 2009 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Türkiye ve Avrupa’dan 147 Üniversite’nin buluştuğu seminer İstanbul Teknik Üniversitesi Bolonya Uzmanı Prof.Dr. Lerzan Özkale’nin “Türkiye’de Bologna Süreci’nin Uygulanması: Başarılanlar ve Başarılamayanlar” konulu kritik analiz sunumu ile başladı. Bologna Süreci’nin Türkiye’deki Üniversitelerde uygulanma aşamalarının ve genel uygulanma oranlarının verildiği sunumda, sürecin yaygınlaştırılması gerektiği diğer Avrupa Üniversiteleri ile kıyaslanarak ortaya konuldu. Sonrasında Türkiye-Polonya arasındaki Yüksek Öğrenim Hareketliliğinde İşbirliği iyi bir örnek olarak sunuldu. Polonya Erasmus Koordinatörü Beata Skibińska ve Türkiye Erasmus Koordinatörü İlyas Uygur tarafından yapılan sunumda iki ülkenin işbirliği başarısı, dayanakları katılımcılara sunuldu. Sunumda, Erasmus Programı’ndan en fazla istifade eden Üniversiteler açıklandı. Verilere göre, 137 öğrenci ile Sakarya Üniversitesi’nin Erasmus Programı kapsamında Türkiye’de en fazla öğrenci gönderen Üniversite olarak başarısı sunuldu. Konuşma ve sunumların ardından, Avrupa Fuarı’nın açılışı yapıldı. Üniversitelerin tanıtım stantlarının yer aldığı fuarda, katılımcılar serbest tanışma ortamında Üniversitelerini tanıtma ve işbirliği adımları atma şansı elde ettiler. Seminerde Yalova Üniversitesi’ni, AB ve Dış İlişkiler Mükemmeliyet Merkezi Koordinatörü Gülgönül Bozoğlu ve Araştırma Görevlisi Onur Ünlü temsil ettiler.