Yalova Üniversitesi AB ve Dış İlişkiler Mükemmeliyet Merkezi (YADİM) tarafından düzenlenen “Girişimcilik ve AB Fonları” isimli konferans, Yalova Üniversitesi MYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansta konuşmacı İtalya, Sannio Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eugenio Corti, girişimcilik süreci hakkında önemli bilgiler verdi. Prof. Corti, başarı kriterleri, projelendirme ve planlama süreçleri hakkında açıklamada bulundu. Konferans bitiminde Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu tarafından Prof.Dr. Eugenio Corti’ye günün anısına hediye takdim edildi. Konferans ardından, konuya ilgi duyan meslek örgütü yetkilileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve öğretim üyelerinin katılımıyla çalıştay düzenlendi. Avrupa Birliği fonlarının kullanımı hakkında soru ve cevapların ağırlıklı tartışıldığı çalıştayda, önemli proje fikirleri ve ortak çalışma alanları belirlendi. Geleceğe yönelik işbirliği adımlarının atıldığı çalıştay iyi dileklerle son buldu.