Yalova Üniversitesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Mükemmeliyet Merkezi (YADİM) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası AB ve Dış İlişkiler İşbirliği Toplantısı  Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Ceylan, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yard.Doç.Dr. İlhan Hasdemir, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Muzaffer Elmas, Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Lütfihak Alpkan, Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Proje Destek Ofisi  Yöneticisi Murat Akman, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ali  Demir katıldılar. Toplantı Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Niyazi Eruslu’nun açış konuşması ile başladı. Prof.Dr. Eruslu konuşmasında, önemli kapasitelere sahip Üniversitelerin dış ilişkiler bağlamında işbirlikleri geliştirmesi ve bu sinerji ile daha büyük çalışmaların gerçekleştirilmesi konusunda toplantının önemini vurgulayarak konuklara hoş geldiniz dedi. Ardından YADİM Koordinatörü Gülgönül Bozoğlu tarafından merkezin tanıtım sunumu yapıldı. Sunumda dünya üniversitesi olma hedefi taşıyan Yalova Üniversitesi’nin kapıları ve köprüleri olma vizyonu ile ilerleyen çalışmaları hakkında bilgi verildi. Toplantıya katılan temsilcilerin de kendi üniversitelerinde çalıştıkları konular ve örgütlenme biçimleri hakkında bilgi alındı. Öğle yemeği süresince bilgi alışverişi sürdü. Toplantının öğleden sonraki  oturumunda, işbirliği önerileri görüşüldü. Yalova İli’ne İstanbul’daki Üniversitelerin yapabileceği katkılar ve öğrenci, öğretim üyesi kapsamında çok ortaklı AB projelerine başvuru yapılması, Bologna Sürecini aktif kılmak adına öğrenci katılımlı sistemler konularına odaklanıldı.  Başlangıç olan bu toplantının verimli işbirlikleri getireceği konusunda fikir birliği içerisinde olan temsilciler toplantının ilerleyen aşamalarında Marmara Bölgesi’nde yer alan tüm üniversitelerin dahil edilmesine karar verdiler ve gün konuklara  Yalova Üniversitesi’nin de sembolü olan Yürüyen Köşk’ün ziyareti ve çay ikramı ile son buldu.