Yüksekögretim kurumlarına yeni dönemle ilgili gelişmelerin ve eski tecrübelerin aktarılması, iyi uygulama örneklerini göstermek, yeni dönemdeki denetim ve izleme ziyaretlerine ilişkin bilgi vermek, Erasmus programının işleyişi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla, 5-6 Kasım 2009 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleştirilen "Erasmus Güz Toplantısına" Yalova Üniversitesini temsilen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sayısal Yöntemler Ana Bilim Dalından Arş. Gör. M. Fevzi Esen katılmıştır. Erasmus'un tüm hareketliliklerinden yararlanabilmek için gerekli olan "Erasmus Extended Charter" başvurusunda bulunan üniversitemiz, 2010-2011 akademik yılında öğrenci-personel hareketliliğine başlamayı planlamakta ve programı en iyi uygulayan üniversitelerden biri olmayı hedeflemektedir.